Αλμυρά μάφινς πατάτας


Υλικά 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 4 εκατοστών 100 γρ. μπέικον 30 γρ. βούτυρο, ψιλοκομμένο 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ Λιωμένο βούτυρο, για επάλειψη Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Αλείψτε με λιωμένο βούτυρο μια φόρμα για μάφιν με 6 θήκες και στρώστε τις βάσεις με μικρά στρογγυλά χαρτιά ψησίματος. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με άφθονο κρύο νερό. Αφήστε να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Σουρώστε τις πατάτες και την επιστρέψτε στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε, ανακινώντας την κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά και πολτοποιήστε τις πατάτες μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Εντωμεταξύ, ψήστε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει και, στη συνέχεια, ψιλοκόψτε το. Προσθέστε το μπέικον, το […]Πηγή