
[*][*]
Υλικά συνταγής
- Για τα αμυγδαλωτά:
- 500 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα [*]
- 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 ασπράδια αυγών
- 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη (όση πάρει)
- 18-20 μοσχοκάρφια (προαιρετικά)
- Για πασπάλισμα:
- ροδόνερο
- ζάχαρη άχνη
[*]
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
- Για τα αμυγδαλωτά: Ρίχνετε στο μπλέντερ τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνουν σκόνη /πάστα. Τα μεταφέρετε σε μεγάλο μπολ.
- Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα. Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπολ με το μείγμα αμύγδαλα-ζάχαρη και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί. Προσθέτετε σταδιακά, λίγη λίγη, τη τριμμένη φρυγανιά (μπορεί να μη χρειαστεί όλη) και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές και εύπλαστο μείγμα.
- Παίρνετε λίγο μείγμα τη φορά και το πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού ή άλλο επιλογής σας. Ανάλογα με το μέγεθος θα έχετε 18-20 αμυγδαλωτά. Αν θέλετε, τοποθετείτε στη κορυφή τους από ένα μοσχοκάρφι και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ.
- Για το πασπάλισμα: Αφαιρείτε το ταψί από το φούρνο και μόλις κρυώσουν λίγο τα αμυγδαλωτά τα ραντίζετε με ροδόνερο. Μόλις κρυώσουν καλά τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
[*][*]Πηγή