
Υλικά συνταγής
- Για τη μπισκοτένια βάση:
- 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα βουτύρου (τύπου Πτι Μπερ)
- 3/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο + 1 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- Για τη γέμιση:
- 430 γρ. μπισκότα γεμιστά με κρέμα λεμονιού
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 230 γρ. σαντιγί
- 450 γρ. φράουλες σε φέτες, στραγγισμένες σε απορροφητικό χαρτί
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Βουτυρώνετε ένα ταψάκι κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο με διάσταση βάσης 23 εκ. Θρυμματίζετε στο μούλτι σε σκόνη τα μπισκότα και τα αναμιγνύετε καλά με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού.
- Για τη γέμιση: Ρίχνετε το γάλα σε ένα μικρό μπολ. Παίρνετε τα μπισκότα με γέμιση κρέμας λεμονιού και τα βουτάτε, ένα τη φορά, για λίγη ώρα, μη μουλιάσουν στο γάλα και τα στρώνετε σε μιά ενιαία στρώση πάνω από τη μπισκοτένια βάση. Απλώνετε ισομερώς τη μισή σαντιγί, πάνω από τα μπισκότα.
- Στρώνετε πάνω από τη σαντιγί μια στρώση με φέτες φράουλας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, βούτηγμα των μπισκότων στο γάλα, στρώσιμο πάνω από τις φράουλες. Πάνω από τα μπισκότα την υπόλοιπη σαντιγί και τέλος στρώση με τις υπόλοιπες φράουλες.