Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 225 γρ. μπισκότα βουτύρου
- 130 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση:
- 450 γρ. μαλακό τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε ή άλλο επιλογής σας)
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ.γ. βανίλια
- 1/2 φλ. τσαγιού Νουτέλα ή Μερέντα
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%, κρύα
- Για τη Nutella ganache (προαιρετικά):
- 1/4 φλ. Noutella ή Μερέντα
- 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση συνταγής
- Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή ένα κανονικό ταψάκι 23 εκ. το οποίο στρώστε το με χαρτί ψησίματος για να ξεφορμάρετε το γλυκό σας εύκολα.
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά και στρώνετε καλά το μείγμα στο ταψάκι. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
- Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και τη Νουτέλα και χτυπήστε ακόμα λίγο στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, την βάζετε στο μείγμα τυριού και χτυπάτε για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνετε το μείγμα πάνω στη μπισκοτένια βάση και το ξαναβάζετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει η κρέμα για 2 τουλάχιστον ώρες.
- Για τη γκανάς Νουτέλας [προαιρετικά]: Πριν σερβίρετε, λιώνετε τη πραλίνα φουντουκιού μαζί με τη κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμμάτων ή μπεν μαρί και περιχύνετε τη τάρτα.