Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 7 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. αλάτι 
  • 2 μεγάλα αυγά
  • βούτυρο για το τηγάνισμα
  • βούτυρο μαλακό, μέλι ή σιρόπι επιλογής σας, φρέσκα φρούτα ή τρούφα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το γιαούρτι, προσθέτετε και όλα τα ξηρά υλικά (αλεύρι, ζάχαρη, σόδα, αλάτι και αν δεν έχετε εκχύλισμα βανίλιας προσθέτετε 2 καψουλίτσες σκόνη βανίλιας) και τα ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. 
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε καλά με σύρμα τα αυγά (μαζί με τη βανίλια αν χρησιμοποιήσετε υγρό εκχύλισμα), και στη συνέχεια τα ρίχνετε στο μπολ με τα ξηρά συστατικά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις ομογενοποιηθούν σταματάτε αμέσως το ανακάτεμα. Μην τα ανακατέψετε για πολύ ώρα γιατί θα “σφίξει” το μείγμα και δεν θα είναι αφράτα τα pancakes σας.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λίγο βούτυρο Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε ¼ φλ. τσαγιού μείγμα για κάθε pancake, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο μεταξύ κάθε δόσης pancake γιατί θα απλώσει ελαφρώς το μείγμα. 
  4. Τα αφήνετε να τηγανιστούν από τη μια πλευρά μέχρι να κάνουν “φυσαλίδες” στην επάνω άψητη επιφάνεια. Στη συνέχεια τις γυρίζετε με σπάτουλα, από την άλλη πλευρά και τις τηγανίζετε για 1 λ περίπου για να πάρουν χρώμα.  Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να να τηγανίσετε όλες τις τηγανίτες σας. 
  5. Τις σερβίρετε ζεστές, προσθέτοντας στη επιφάνειά τους λίγο μαλακό βούτυρο, περιχυμένες με μέλι ή σιρόπι επιλογής σας και τις συνοδεύετε με φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή τρούφα σοκολάτας. 

Πηγή