Υλικά συνταγής
- 1 συσκευασία μπισκότα σαβαγιάρ
- 3 πορτοκαλιών (200 γρ.) το χυμό
- 1 ποτήρι (200 γρ.) βραστό νερό
- 1 σακουλάκι (100 γρ.) ζελέ λεμόνι
- 1 ποτήρι (175 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 μεγάλου λεμονιού το χυμό και το ξύσμα (στο χοντρό του τρίφτη)
- 1 κουτί (400 γρ.) γάλα εβαπορέ, στη κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε το νερό σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνετε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το ζελέ, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού (τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη) και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και διαλυθούν καλά η ζάχαρη και οι κόκκοι του ζελέ.
- Αποσύρετε το κατσαρόλι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα ζελέ στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως και “σφίξει” ελαφρώς. Μην το βάλετε στο ψυγείο και σφίξει πολύ. Πρέπει να είναι ρευστό.
- Στη συνέχεια παίρνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 25×35 εκ.. Ρίχνετε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού, βουτάτε τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά μέσα στο χυμό πορτοκαλιού για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά τα στρώνετε στη βάση του ταψιού το ένα δίπλα στο άλλο φροντίζοντας να μην αφήσετε κενά μεταξύ τους.
- Βγάζετε το γάλα από τη κατάψυξη (προσοχή πρέπει να είναι στη κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες) το ρίχνετε στο κάδο του μίξερ και το χτυπάτε σε δυνατή ένταση για 1-1,5 λ ή μέχρι να αφρατέψει και πήξει ώστε να πάρει τη μορφή της μαρέγκας.
- Βγάζετε το κάδο από το μίξερ και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το μείγμα ζελέ μέσα στο αφράτο γάλα, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως, φροντίζοντας να μην μείνουν υγρά στη βάση του μπολ.
- Όταν είναι έτοιμη η αφράτη κρέμα λεμονιού την αδειάζετε πάνω στα σαβαγιάρ και την στρώνετε ομοιόμορφα με τη βοήθεια της μαρίζ. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά και μετά το σερβίρετε. Καλή σας όρεξη.