Υλικά συνταγής

  • 480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 βανιλίνη
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • 2 πορτοκαλιών το ξύσμα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη και τα αναμιγνύετε καλά με σύρμα. Σε άλλο 2ο μπολ ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αναμιγνύετε και αυτά με σύρμα.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα των υγρών υλικών στο μείγμα των ξηρών υλικών και τα ανακατεύετε με το σύρμα για 30 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. 
  3. Αδειάζετε το έτοιμο μείγμα μέσα σε ένα λαδωμένο ταψάκι με διάσταση βάσης 20×20 εκ., χτυπάτε ελαφρώς το ταψάκι στο πάγκο εργασίας σας να ισιώσει η επιφάνεια του μείγματος και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα για 45-50 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του κέικ βγει στεγνή και καθαρή.
  4. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει εντελώς και μετά το ξεφορμάρετε, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και μετά το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή