
Υλικά συνταγής
- Για το σιρόπι
- 3 ½ ποτήρια του νερού νερό
- 3 ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- 3 βανίλιες
- 2 φλούδες από λεμόνι
- Για το ραβανί
- 3 ποτήρια του νερού καρύδα τριμμένη
- 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια κρασιού μικρά γάλα
- 6 κ.σ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
- 5 αυγά
- 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ινδοκάρυδο για πασπάλισμα του ταψιού και της επιφάνειας του ραβανί
Υλικά συνταγής
- Για το σιρόπι
- 600 ml νερό
- 500 gr ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας μικρό
- 1 βανίλιες
- 1 φλούδα λεμονιού
- Για το ραβανί
- 200 γρ. ινδοκάρυδο
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 ml γάλα
- 150 γρ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ινδοκάρυδο για πασπάλισμα του ταψιού και της επιφάνειας του ραβανί
Εκτέλεση συνταγής
- Για το σιρόπι: Ξεκινάτε με το σιρόπι για να κρυώσει καλά μέχρι να τελειώσετε την παρασκευή του ραβανί. Ρίχνετε σε μέτρια κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι, την βάζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από την στιγμή που θα πάρει βράση μετράτε 5 λ. Μετά τα 5 λ αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
- Για το ραβανί: Σε μεγάλο μπολ βάζετε το βούτυρο και την ζάχαρη, τα χτυπάτε για λίγο με σύρμα και μετά αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα για περίπου 2 λ για να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά ένα τη φορά χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν μετά από κάθε προσθήκη. Μετά ρίχνετε το γάλα, ανακατεύετε και προσθέτετε την καρύδα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
- Τέλος ρίχνετε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύετε πολύ καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποηθεί πλήρως το μείγμα. Βουτυρώνετε ένα ταψί και το πασπαλίζετε με ινδοκάρυδο. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς φούρνο για 40-45 λ ή μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα στην επιφάνειά του.
- Βγάζετε το ραβανί σας από το φούρνο το κόβετε σε κομμάτια μέχρι κάτω και αμέσως, όπως είναι καυτό το ραβανί, το σιροπιάζετε προσεκτικά με το κρύο σιρόπι σε όλη την επιφάνειά του. Το πασπαλίζετε με καρύδα μέχρι να καλύψετε όλη την επιφάνειά του και το αφήνετε να κρυώσει να να “πιεί” όλο το σιρόπι του πριν το σερβίρετε.