Βάση τάρτας Oreo με 2 μόνο υλικά

Υλικά συνταγής

  • 25 μπισκότα Oreo με την γεύση που προτιμάτε, σοκολάτας ή βανίλιας “Golden” ή φράουλας
  • 5 κ.σ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σταδιακά τα μπισκότα σας, μαζί με την γέμιση, στο μούλτι και τα θρυμματίζετε σε ψίχουλα. Τα αδειάζετε σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. 
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα περίπου 23 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το στη βάση και τις πλευρές της ταρτιέρας. Βάζετε τη βάση στο ψυγείο να παγώνει για 30 λ περίπου πριν τη γεμίσετε. 
  3. Για πιο τραγανή βάση μπορείτε να την ψήσετε για 8 λ σε προθερμασμένο στους 175 βαθμούς φούρνο. Την ξεφουρνίζετε και την αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά πριν τη γεμίσετε.
  4. Για πιο λεπτή βάση για cheesecake μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 ή και 25 εκ.

Πηγή