Βασιλόπιτα με γιαούρτι και μαστίχα χωρίς μίξερ (Video)

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 αυγά
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 πορτοκαλιών το χυμό και το ξύσμα
  • 6 κόκκους μαστίχα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 βανιλίνες
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα μικρό γουδί τους κόκκους μαστίχας μαζί με τη 1 κ.σ. κρυσταλλική και τα χτυπάτε με το γουδοχέρι μέχρι να γίνουν σαν “πούδρα”. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη και τα δουλεύετε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
  2. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας με το σύρμα και φροντίζοντας να ενσωματώνονται μετά από κάθε προσθήκη. Μετά προσθέτετε το γιαούρτι, ανακατεύετε να αναμιχθεί, ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Τέλος ενσωματώνετε, ανακατεύοντας καλά τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλεύρι. 
  3. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 εκ. και ρίχνετε μέσα το “φλουρί”. Το ψήνετε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λ περίπου ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο της πίτας σας βγει στεγνή και καθαρή. 
  4. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει καλά πάνω σε σχάρα με το ταψί και μετά την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Την πασπαλίζετε σε όλη της την επιφάνεια με μπόλικη ζάχαρη άχνη και τη διακοσμείτε γράφοντας το έτος με λιωμένη σοκολάτα ή με τρούφα σοκολάτας ή με άλλα διακοσμητικά επιλογής σας.  

Πηγή