Βασιλόπιτα πανεύκολη με γιαούρτι και καρύδια (Video)

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους + επιπλέον για βουτύρωμα ταψιών
  • 6 αυγά 
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 πορτοκαλιών το χυμό 
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 βανιλίνες
  • 1 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλο-τριμμένα σε multi σε πολύ μικρά κομματάκια (όχι σε σκόνη)
  • 50 ml κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά τα χτυπάτε ελαφρώς με το μίξερ, προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Ρίχνετε το μαλακωμένο βούτυρο σε κύβους και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. 
  2. Ρίχνετε το γιαούρτι, τις βανιλίνες, το μισό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και τα τριμμένα καρύδια τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  3. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα 2 φόρμες με αποσπώμενη βάση 26 εκ. ή (αν θέλετε να κάνετε 1 βασιλόπιτα), ένα μεγάλο ταψί και τοποθετείτε στη βάση του ένα νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Εναλλακτικά τις ψήνετε χωρίς το νόμισμα το οποίο τοποθετείτε στο κάτω μέρος της κάθε βασιλόπιτας όταν θα έχει κρυώσει και πριν την αναποδογυρίσετε για να την διακοσμήσετε.
  4. Μοιράζετε ισομερώς τη ζύμη στις 2 φόρμες και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 45-55 λ (ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε) ή μέχρι να πάρουν χρώμα και ένα καλαμάκι ξύλινο που θα βυθίσετε στο κέντρο τους βγει στεγνό και καθαρό.
  5. Τις ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς και μετά τις αναποδογυρίζετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, τις πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τις διακοσμείτε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. 

Πηγή