
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 150 γρ. αμύγδαλα, ψημένα και ανάλατα
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνετε καλά τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί φροντίζοντας το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει στην κατσαρόλα να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα. Μετά προσθέτετε στη λιωμένη σοκολάτα τα αμύγδαλα και ανακατεύετε με σπάτουλα να αναμειχθούν και να καλυφθούν πλήρως με τη σοκολάτα.
- Παίρνετε ένα ταψί που να χωρά στο ψυγείο σας και το καλύπτετε λαδόκολα. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε μια κουταλιά από το μείγμα και το τοποθετείτε πάνω στη λαδόκολα. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
- Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για 20 λ να σφίξει η σοκολάτα και μετά μπορείτε να τα σερβίρετε. Η δόση βγάζει 20-25 κομμάτια και διατηρούνται στο ψυγείο.