Υλικά συνταγής

  • Για την κρέμα 
  • 500 γρ. γάλα πλήρες 
  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 65 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γρ. φυτική σαντιγί 
  • Για την βάση με τσουρέκι
  • 3,5-4 φέτες τσουρέκι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 1 κοφτό κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 μικρό στικ κανέλας (προαιρετικά)
  • Για την επικάλυψη
  • 150 γρ. φυτική σαντιγί
  • κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για την κρέμα: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους 2 κρόκους και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πήξει και αρχίζει να κάνει τις πρώτες φουσκάλες κοχλασμού.
  2. Αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά, προσθέτετε την βανιλίνη και ανακατεύετε.  Μετά την μεταφέρετε σε ένα μπολ, την σκεπάζετε καλά με μεμβράνη, φροντίζοντας η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  3. Για την βάση με τσουρέκι: Ξεκινάτε με το σιρόπι για να κρυώσει πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και την κανέλα σε ένα κατσαρόλι και τα βράζετε, σε μέτρια φωτιά, για 5 λ από την ώρα βρασμού. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως. 
  4. Τοποθετείτε τις φέτες τσουρεκιού σε ένα ταψάκι, την μια δίπλα στην άλλη σε μια στρώση που να καλύπτει το ταψάκι, και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150 βαθμούς για περίπου 20-25 λ. Μετά το βγάζετε από το φούρνο και το σιροπιάζετε αμέσως καυτό με το κρύο σιρόπι. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να απορροφηθεί και κρυώσει τελείως.
  5. Ρίχνετε την κρύα κρέμα στον κάδο του μίξερ, την χτυπάτε να αφρατέψει, προσθέτετε και την φυτική σαντιγί και συνεχίζετε για λίγο το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Παίρνετε 4 μπολ, μοιράζετε ισομερώς στην βάση του το σιροπιασμένο τσουρέκι, κομμένο σε κομμάτια. Από πάνω μοιράζετε την κρέμα και ισιώνετε την επιφάνειά της. 
  6. Για την επικάλυψη: Με την βοήθεια ενός κορνέ ή σακούλας ζαχαροπλαστικής διακοσμείτε το γλυκό σας με τη σαντιγί και πασπαλίζετε με κανέλα. Το σερβίρετε αμέσως ή το μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε. 

Πηγή