[*][**][*]

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φράουλες γερές
  • 4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 1 φλ. του καφέ κονιάκ

[*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αφαιρείτε το κοτσανάκι από τις φράουλες και τις πλένετε. Τις βάζετε σε λεκάνη, προσθέτετε τη ζάχαρη και το κονιάκ. Τις ανακατεύετε με προσοχή για να μη λιώσουν, σκεπάζετε καλά τη λεκάνη με μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες να βγάλουν οι φράουλες τα υγρά τους.
  2. Τις μεταφέρετε σε κατσαρόλα και τις βράζετε σε σιγανή φωτιά για 5 λ. και τις ξαφρίζετε αν απαιτείται. Τις αφήνετε στη κατσαρόλα για μερικές ώρες μέχρι να κρυώσουν τελείως.
  3. Αφού κρυώσει,  σουρώνετε τις φράουλες και βράζετε το σουρωμένο σιρόπι στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει.[*].
  4. Όταν δέσει, ξαναρίχνετε μέσα τις φράουλες και αφήνετε το γλυκό να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο. [**]

[*][*]Πηγή