Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. μπισκότα επιλογής σας όπως πτι μπερ, digestive ή άλλα επιλογής σας χοντροκομμένα
  • 230 γρ. μαλακό τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. φουντούκια (τα 40 γρ. ολόκληρα, τα 60 γρ. ψιλοθρυμματισμένα )+ 11 επιπλέον ολόκληρα φουντούκια για την διακόσμηση
  • 1 γεμάτη κ.σ. κακάο για τη διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την πραλίνα φουντουκιού και το τυρί μασκαρπόνε και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια ομογενοποιημένη κρέμα. Προσθέτετε τα χοντροκομμένα μπισκότα, τα ψιλοθρυμματισμένα και τα ολόκληρα φουντούκια και με μια μαρίζ ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς.
  2. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 18 εκ. στρωμένη με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά της. Με την βοήθεια της μαρίζ απλώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση της φόρμας και ισιώνετε την επιφάνειά της, πιέζοντας την μαρίζ προς τα κάτω για να φύγει ο αέρας μέσα από το μείγμα.
  3. Βάζετε το γλυκό σας στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες ή εναλλακτικά στο ψυγείο για τουλάχιστον ΄4-5 ώρες να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Μετά το ξεφορμάρετε και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  4. Με ένα μικρό σουρωτήρι το πασπαλίζετε σε όλη την επιφάνειά του με τη σκόνη κακάο και το διακοσμείτε με τα ολόκληρα φουντούκια. Εναλλακτικά μπορείτε αντί για κακάο να διακοσμήσετε την επιφάνεια του γλυκού με πραλίνα ελαφρώς μαλακωμένη στο φούρνο μικροκυμάτων. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή