Υλικά συνταγής

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες κρύο
  • 100 γρ. νισεστέ
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 βανιλινες
  • 1 κουτί ζελέ κεράσι
  • Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά κρύα
  • λίγα φρέσκα κεράσια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το γάλα, το νισεστέ και τα αυγά και τα χτυπάτε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το νισεστέ και ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σουρώνετε το μείγμα σε ένα μεγάλο κατσαρόλι, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. 
  2. Την αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε τις βανίλιες, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και την αδειάζετε σε μια φόρμα 22 εκ. με κοιλότητα. Ισιώνετε την επιφάνειά της, τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη μαγειρικής, η οποία πρέπει να ακουμπά πάνω στη κρέμα, και τη βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
  3. Όταν είναι έτοιμη, “ξεκολάτε” τις άκρες της κρέμας, πιέζοντάς τες ελαφρώς με το δάχτυλό σας (δείτε στο βίντεο) και τη ξεφορμάρετε, αναποδογυρίζοντάς τη σε πιατέλα σερβιρίσματος με τη κοιλότητα προς τα επάνω.
  4. Ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού (δείτε στο βίντεο) ρίχνετε το ζελέ με προσοχή στη κοιλότητα επιφάνειας. Το ξαναβάζετε προσεκτικά στο ψυγείο και το αφήνετε μέχρι να πήξει καλά το ζελέ.
  5. Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά): Χτυπάτε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνετε ροζέτες περιμετρικά του γλυκού σας. Πάνω από κάθε ροζέτα τοποθετείτε από 1 ολόκληρο κεράσι, κόβετε το γλυκό σας σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή