Υλικά συνταγής
- 280 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 225 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
- 3 κ.σ. βούτυρο μαλακό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 3/4-1 φλ. τσαγιού ολόκληρα φιστίκια επιλογής σας ψημένα ή άψητα, αλατισμένα ή μη
- 1 κ.γ. νιφάδες αλατιού ή χοντρό αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο τουλάχιστον 5 εκ. περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας όταν παγώσει.
- Σε ένα μπολ, ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις σταγόνες σοκολάτας, το βούτυρο, τη βανίλια, τη νουτέλα και το 1/2 κ.γ. αλάτι και τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμμάτων ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα για 1 λ περίπου ή μέχρι λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα.
- Εναλλακτικά μπορείτε να τα λιώσετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντάς τα για 5-6 λ περίπου και φροντίζοντας το νερό που θα πρέπει να σιγοβράζει στη κατσαρόλα να μην ακουμπά στο μπολ με τα υλικά.
- Όταν είναι έτοιμο θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα για η σοκολάτα θα σκλυρίνει. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε στο μπολ τα φιστίκια και ανακατεύετε γρήγορα με μια σπάτουλα. Αδειάζετε αμέσως το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε με σπάτουλα την επιφάνειά του και από πάνω πασπαλίζετε το αλάτι.
- Μεταφέρετε το γλυκό σας στο ψυγείο και το αφήνετε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Στη συνέχεια με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος που προεξέχει το βγάζετε από το ταψάκι και το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους επιλογής σας και το σερβίρετε.