Υλικά συνταγής

  • 1000 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης 35% λιπαρά, κρύα (600+400 ml χωριστά)
  • 500 γρ. πραλίνα φουντουκιού σοκολάτας, καλά μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να είναι ελαφρώς ρευστή
  • 40 τεμάχια μπισκότα τύπου Πτι Μπερ + επιπλέον μπισκότα θρυμματισμένα για πασπάλισμα 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα 600 γρ. από την κρύα κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να δημιουργούνται πτυχές και να “στέκεται”. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε μέσα στη σαντιγί την πραλίνα και με μια μαρίζ ανακατεύετε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο σοκολατένιο μείγμα.
  2. Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψί διαμέτρου 25×25 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια στρώση μπισκότα φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους. Από πάνω απλώνετε το 1/3 του σοκολατένιου μείγματος, τοποθετείτε από πάνω άλλη μια στρώση μπισκότων, ξανά 1/3 μείγματος, πάλι μια στρώση μπισκότων και τέλος το υπόλοιπο 1/3 σοκολατένιου μείγματος.
  3. Απλώνετε καλά την επιφάνειά του, καλύπτετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει και σταθεροποιηθεί το γλυκό σας. 
  4. Μετά τις 2 ώρες ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα υπόλοιπα 400 ml κρύα κρέμα γάλακτος πλήρης και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Απλώνετε τη σαντιγί πάνω στο γλυκό σας και από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με θρυμματισμένα μπισκότα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε!

Πηγή