[*][*]

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση: 
  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης [*]
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 70 γρ. γάλα (μπορείτε και με 1,5% λιπαρά)
  • Για τη κρέμα γιαουρτιού:
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 400 γρ. γιαούρτι με γεύση ροδάκινο
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • μαρμελάδα ροδάκινο για γαρνίρισμα έτοιμη ή για σπιτική βλέπε συνταγή εδώ

[*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε μια αποσπώμενη φόρμα-δαχτυλίδι, με διάμετρο 20 εκ.  
  2. Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη βρώμη, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνετε για 15 λ. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά η βάση. 
  3. Για τη κρέμα γιαουρτιού: Βάζετε σε μπολ το ζαχαρούρο γάλα και το γιαούρτι και τα χτυπάτε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το τζίντζερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 λ ακόμα.
  4. Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τη διαλύετε σε 1 ποτηράκι του καφέ ζεστό νερό. Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στη κρέμα και ανακατεύετε ελαφρά να ενσωματωθεί στο μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με τη κρέμα με ζελατίνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
  5. Μόλις κρυώσει καλά η κρέμα την απλώνετε και την ισιώνετε πάνω από τη βάση. Γαρνίρετε  τη τούρτα με λίγη μαρμελάδα ροδάκινο, την οποία έχετε προηγουμένως αραιώσει με λίγο νερό.

[*][*]Πηγή