Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο φρυγανιές
  • Για το σιρόπι:
  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Για τη κρέμα βανίλιας: 
  • 1 λίτρο γάλα
  • 90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 βανιλίες
  • 40 γρ. βούτυρο κρύο
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 200 γρ. έτοιμη σαντιγί ή 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
  • κανέλα σε σκόνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε με σύρμα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, σταματάτε το ανακάτεμα και αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. 
  2. Για τη κρέμα βανίλιας: Eν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους 2 κρόκους αυγών, τα βάζετε σε μέτρια φωτιά και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα μέχρι να πήξει καλά η κρέμα. 
  3. Μόλις πήξει προσθέτετε τις βανιλίνες και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια τη χτυπάτε  με ένα ραβδομπλέντερ ή με μίξερ χειρός για να διαλυθούν τυχόν γρομπαλάκια και να έχετε μια αφράτη λεία βελουδένια κρέμα. 
  4. Για τη συναρμολόγηση: Βουτάτε στο κρύο σιρόπι τις φρυγανιές, μια τη φορά και στη συνέχεια τις στρώνετε σε 1 στρώση στη βάση ενός πυρέξ μια διάσταση βάσης 25×15 εκ. περίπου. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με άλλη μια στρώση με τις φρυγανιές τις οποίες φροντίζετε να τις τοποθετήσετε με τρόπο ώστε να καλύπτονται τα κενά.
  5. Ρίχνετε ισομερώς πάνω από τις φρυγανιές το υπόλοιπο σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να το απορροφήσουν πλήρως οι φρυγανιές. (Δείτε πιο κάτω στο βίντεο όλη τη διαδικασία με τις φρυγανιές). Αδειάζετε τη κρέμα βανίλιας πάνω από τις φρυγανιές και την απλώνετε, με μια μαρίζ, ισομερώς σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε στο γλυκό σας στο ψυγείο για 3 ώρες.
  6. Για το γαρνίρισμα: Μεταφέρετε τη σαντιγί σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε με ροζέδες όλη την επιφάνεια του γλυκού σας. Πασπαλίζετε τη σαντιγί με σκόνη κανέλας, κόβετε το γλυκό σας σε κομμάτια, τα σερβίρετε και τα απολαμβάνετε. 

Πηγή