Υλικά συνταγής

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 λεμονιού το ξύσμα
  • 1 λίτρο γάλα + λίγο επιπλέον για βούτηγμα των σαβαγιάρ
  • 40 γρ. βούτυρο κρύο 
  • 200 γρ. σαβαγιάρ
  • 1 φακελάκι ζελέ με γεύση λεμόνι
  • 415 ml καυτό νερό 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνετε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το ξύσμα λεμονιού και το γάλα και τα ανακατεύετε καλά με σύρμα. Στη συνέχεια βάζετε τη κατσαρόλα και ανακατεύετε διαρκώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά για να “ψηθεί” καλά το αυγό να βράσει και πήξει. 
  2. Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί πλήρως. Αδειάζετε τη κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ και τη σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη τροφίμων φροντίζοντας η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στη κρέμα για να μη κάνει κρούστα. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
  3. Αφού κρυώσει αφαιρείτε τη μεμβράνη και χτυπάτε τη κρέμα με ραβδομπλέτερ ή με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να αφρατέψει. Σε ένα μπολάκι ρίχνετε λίγο γάλα για να βουτήξετε τα σαβαγιάρ και παίρνετε ένα μέτριο ορθογώνιο πυρέξ διαστάσεων 30×18 εκ. περίπου.
  4. Βουτάτε στιγμιαία, σταδιακά τα σαβαγιάρ, ένα τη φορά, για λίγο μη μουλιάσουν, μέσα στο γάλα και τα στρώνετε στη βάση του πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο, κόβοντας και μερικά, αν απαιτείται, προκειμένου να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνεια βάσης με σαβαγιάρ.
  5. Πάνω από τα σαβαγιάρ στρώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής και τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και πάλι βουτηγμένα για λίγο σε γάλα. Τελειώνετε απλώνοντας από πάνω την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  6. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο και αμέσως ξεκινάτε τη παρασκευή του ζελέ. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνετε τη σκόνη ζελέ και 415 ml καυτό νερό ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί τελείως η σκόνη. Βάζετε το ζελέ σας στο ψυγείο για να 40 λ να κρυώσει πολύ καλά.
  7. Στη συνέχεια ρίχνετε προσεκτικά το κρύο ζελέ πάνω στη κρύα κρέμα και ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ. Καλή σας όρεξη!!!

Πηγή