Υλικά συνταγής
- Για τη κρέμα με μαύρη κουβερτούρα:
- ½ φλ. τσαγιού νερό
- 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο, ψιλοκομμένη
- 5 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 100 γρ. ζάχαρη
- Για τη σαντιγί με σοκολάτα γάλακτος:
- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά (ή αντίστοιχη φυτική κρέμα)
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
- Για τα μπισκότα:
- 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτα
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- Για γαρνίρισμα:
- 1 φλ. τσαγιού τρίμμα μαύρης κουβερτούρας ή χρωματιστά κουφετάκια
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη κρέμα με μαύρη κουβερτούρα: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε όλα τα υλικά για τη κρέμα με μαύρη κουβερτούρα και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ψιλοκομμένη σοκολάτα και ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα.
- Για τη σαντιγί με σοκολάτα γάλακτος: Λιώνετε σε μπεν μαρί (ή το φούρνο μικροκυμάτων) τη ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος. Σε ένα μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθούν “πτυχές και έχετε μια πηχτή σαντιγί.
- Σταματάτε αμέσως το χτύπημα, προσθέτετε μέσα στο μπολ τη χλιαρή λιωμένη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις, για να μη ξεφουσκώσει, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε τη σοκολατένια σαντιγί σας στην άκρη ή τη μεταφέρετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής για να τη χειριστείτε με μεγαλύτερη ευκολία.
- Για τα μπισκότα: Σε μέτριο μπολ αναμιγνύετε ανακατεύοντας καλά το γάλα με το κονιάκ. Βουτάτε το κάθε μπισκότο για λίγα δευτερόλεπτα στο μείγμα γάλακτος και τα στρώνετε στη βάση ενός πυρέξ.
- Από πάνω απλώνετε ισομερώς το μισό μείγμα κρέμας μαύρης κουβερτούρας, συνεχίζετε με ακόμα μια στρώση μπισκότα, πάλι βουτηγμένα σε στο μείγμα γάλα-κονιάκ. Απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα μαύρης κουβερτούρας.
- Για γαρνίρισμα: Τελειώνετε με τη σοκολατένια σαντιγί την οποία στρώνετε από πάνω με ένα κουτάλι ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής δημιουργώντας ροζέτες. Γαρνίρετε πασπαλίζοντας με το τρίμμα σοκολάτας ή με χρωματιστά κουφετάκια επιλογής σας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.