
Υλικά συνταγής
- 2 φακελάκια έτοιμη “Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλιας”
- 800 ml γάλα πλήρες
- 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο, χτυπημένη μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή σαν γιαούρτι
- 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ σοκολάτας
- 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ αδειάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και το γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 3 λ, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε την κρύα χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλο 1 λ περίπου.
- Στρώνετε τα μισά σοκολατένια Πτι Μπερ στον πυθμένα ενός ορθογώνιου ταψιού 20×30 εκ. Αδειάζετε πάνω τους τη μισή κρέμα και ισιώνετε με σπάτουλα την επιφάνεια. Καλύπτετε την κρέμα με τα υπόλοιπα μπισκότα, από πάνω αδειάζετε την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνετε καλά την επιφάνεια.
- Ζεσταίνετε την πραλίνα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά την επιφάνεια του νερού.
- Μόλις η πραλίνα γίνει αρκετά πιο ρευστή, περιχύνετε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και μετά σερβίρετε το εκλέρ κρύο, σε κομμάτια. Καλή σας απόλαυση!