Εκλέρ ταψιού με πραλίνα μόνο με 5 υλικά

Υλικά συνταγής

  • 2 φακελάκια έτοιμη “Κρέμα Ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλιας”
  • 800 ml γάλα πλήρες
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο, χτυπημένη μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή σαν γιαούρτι
  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ σοκολάτας
  • 250 γρ. πραλίνα φουντουκιού επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ αδειάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής και το γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 3 λ, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε την κρύα χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλο 1 λ περίπου.
  2. Στρώνετε τα μισά σοκολατένια Πτι Μπερ στον πυθμένα ενός ορθογώνιου ταψιού 20×30 εκ. Αδειάζετε πάνω τους τη μισή κρέμα και ισιώνετε με σπάτουλα την επιφάνεια. Καλύπτετε την κρέμα με τα υπόλοιπα μπισκότα, από πάνω αδειάζετε την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνετε καλά την επιφάνεια.
  3. Ζεσταίνετε την πραλίνα σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ο πυθμένας του μπολ να μην ακουμπά την επιφάνεια του νερού.
  4. Μόλις η πραλίνα γίνει αρκετά πιο ρευστή, περιχύνετε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες και μετά σερβίρετε το εκλέρ κρύο, σε κομμάτια. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή