Εκμέκ με βάση από τσουρέκι


Υλικά 6 φέτες τσουρεκιού κομμένες σε φέτες 1 εκ. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής: 400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα 1 λίτρο νερό 80 γρ. αλεύρι καλαμποκιού 1/2 κ. γλ. βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού ή άλλου εσπεριδοειδούς Για το σιρόπι: 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 1 φλ. τσαγιού νερό, 1 ξυλάκι κανέλας, 2- 3 γαρύφαλλα, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά) Για τη σαντιγί: 200 ml κρέμα γάλακτος, 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη, 3- 4 σταγόνες βανίλια Για τη διακόσμηση: 35 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα, 1/2 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόψτε το τσουρέκι σε φέτες 1 εκατοστού, στρώστε σε ένα ταψί και φρυγανίστε για 15 λεπτά. Ταυτόχρονα καβουρδίστε τα αμύγδαλα, αφήστε να κρυώσουν και θρυμματίστε τα. Προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε. Βάλτε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε για να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήστε το να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 5 λεπτά. […]Πηγή