Υλικά συνταγής

  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, ΚΡΥΑ
  • 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. σοκολάτα Nestle Dessert Greece 52% κακάο, κομμένη σε κομματάκια
  • 150 γρ. τριμμένα μπισκότα όρεο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια σαντιγί που να “στέκεται” και να γίνει πηχτή σαν γιαούρτι. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα για 10 δευτερόλεπτα. 
  2. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια, τα βάζετε σε γυάλινο μπολ και τη λιώνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, ελέγχοντάς τη ανά 10-15 δευτερόλεπτα (για να μη καεί) μέχρι να λιώσει τελείως. Εναλλακτικά τη λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα.
  3. Αποσύρετε τη λιωμένη σοκολάτα από τη φωτιά και την ανακατεύετε για 1 λ να χλιαρίνει ελαφρώς. Στη συνέχεια, παίρνετε λίγο από το μείγμα παγωτού το ρίχνετε μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί.
  4. Μετά ρίχνετε όλη τη ποσότητα με τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μπολ με το μείγμα παγωτού, τα χτυπάτε όλα μαζί για 5-6 δευτερόλεπτα και μετά αφήνετε το μίξερ και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ να ομογενοποιηθεί το μείγμα πλήρως. 
  5. Τέλος ρίχνετε στο μείγμα και τα τριμμένα όρεο και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα τα μπισκότα. Αδειάζετε το μείγμα παγωτού με τάπερ και το βάζετε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά. Το σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας ή με λιωμένη κουβερτούρα και το απολαμβάνετε. 

Πηγή