Ιταλική κοτόσουπα


Υλικά 3- 4 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο κοτόπουλο 2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι, σε κύβους 2 φλ. τσαγιού καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους 1 1/2 φλ. τσαγιού σέλινο, σε κύβους 2 φλ. τσαγιού ζυμαρικά μικρού σχήματος 2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα 1 φύλλο δάφνης 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο 2 κ. σ. ελαιόλαδο 8- 10 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 1 κ. σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο 1 1/2 κ. γλ. αλάτι 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι 1 1/2 φλ. τσαγιού φλούδες παρμεζάνας, προαιρετικά Εκτέλεση Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλινο, το ιταλικό καρύκευμα και το φύλλο δάφνης. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, περίπου 7- 8 λεπτά. Προσθέστε 8 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου, το κλαδάκι δεντρολίβανου, αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, χωρίς κάλυμμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά […]Πηγή