Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 70 γρ. σταφίδες
  • 70 γρ. καρύδια
  • 330 γρ. ηλιέλαιο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιών
  • 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 250 γρ. τριμμένα καρότα
  • Για την κρέμα τυριού
  • 20 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγα σπασμένα καρύδια για διακόσμηση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι ρίχνετε τα 100 γρ. από το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, τις σταφίδες και τα καρύδια και τα αλέθετε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το ηλιέλαιο, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάτε με το φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας τα 3 αυγά, τα 75 γρ. από το αλεύρι χτυπώντας διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν. Μετά προσθέτετε τα άλλα 3 αυγά και τα υπόλοιπα 75 γρ. αλεύρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα προσθέτετε το μείγμα με τα καρύδια και μόλις ενσωματωθούν ρίχνετε και τα τριμμένα καρότα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  4. Αδειάζετε ισομερώς το μείγμα σε 2 λαδωμένα ταψάκια μιας χρήσης 20 εκ., ισιώνετε την επιφάνειά τους, και τα ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς για 50 λ περίπου. Μετά τα ξεφουρνίζετε και τα αφήνετε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως πριν τα ξεφορμάσετε.
  5. Για την κρέμα: Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για την κρέμα, δηλαδή το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, τη 1 πρέζα αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια αφράτη ομογενοποιημένη λεία κρέμα τυριού. 
  6. Για την συναρμολόγηση: Σε μια πιατέλα τοποθετείτε το ένα κέικ και με μια σπάτουλα απλώνετε στην επιφάνειά του την μισή κρέμα τυριού. Από πάνω τοποθετείτε το δεύτερο κέικ αδειάζετε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα τυριού και με την βοήθεια της σπάτουλας το στρώνετε σε όλη την επιφάνειά του φροντίζοντας το μείγμα να τρέχει προς τα κάτω ώστε να αλείψετε το κέικ με την κρέμα και περιμετρικά (γύρω γύρω).
  7. Διακοσμείτε το γλυκό σας με σπασμένα καρύδια και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, για να σταθεροποιηθεί το τυρί, και μετά το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή