Κέικ μπανάνας με σοκολάτα νηστίσιμο

Υλικά συνταγής

  • 4 μπανάνες ώριμες
  • 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 150 γρ. μέλι
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ΄καρύδια τριμμένα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Ρίχνετε τις 3 μπανάνες, το ελαιόλαδο και το μέλι σε ένα μούλτι και τα πολτοποιείτε πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, μετά προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το αλάτι και τα τριμμένα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
  2. Ενσωματώνετε σιγά σιγά τα υγρά στα στερεά και ανακατεύετε με μια μαρίζ μετά από κάθε προσθήκη ώστε να ενσωματώνονται. Στη συνέχεια προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε με την μαρίζ να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
  3. Λαδώνετε (λάδι αντί για βούτυρο) και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε μέσα  το μείγμα και το αφήνετε να «κάτσει» για 10 λ. Μετά κόβετε την τέταρτη μπανάνα κατά μήκος στη μέση και ακουμπάτε ελαφρά το κάθε κομμάτι της, με την κομμένη πλευρά να κοιτάει προς τα πάνω, στην επιφάνεια του μείγματος (Δείτε την φωτο πιο κάτω).
  4. Ψήνετε το κέικ σας στον προθερμασμένο φούρνο για 55 λ ή μέχρι αν τρυπήσετε με ένα μαχαίρι το κέντρο του κέικ, να μην υπάρχει ζύμη στο μαχαίρι. Το ξεφουρνίζετε το αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα και μετά το ξεφορμάρετε και το σερβίρετε. 

Πηγή