Υλικά συνταγής
- 350 γρ. (3 φλ.) μπισκότα σοκολάτας cookies ή οποιαδήποτε άλλα μπισκότα σοκολάτας επιλογής σας, ζυγισμένα αφού τα έχετε αλέσει για να έχετε τη σωστή ποσότητα
- 370 ml (1½ φλ.) γάλα χλιαρό
- 2¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Για επικάλυψη προαιρετικά: πραλίνα σοκολάτας ή ζάχαρη άχνη, ή σκόνη κακάο, ή σιρόπι επιλογής σας ή σαντιγί με ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βάζετε τα μπισκότα σταδιακά σε μούλτι ή σε μπλέντερ, τα θρυμματίζετε πάρα πολύ καλά σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε μπολ. Κοσκινίζετε και το μπέικιν μέσα στο μπολ και ανακατεύετε να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
- Μετά ρίχνετε και το χλιαρό γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα με μια μαρίζ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σας προτείνουμε, αν δεν είστε σίγουροι ότι τα μπισκότα σας έχουν πολτοποιηθεί απολύτως στο μπλέντερ να χτυπήσετε το μείγμα και με ένα ραβδομπλέντερ.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος, το απλώνετε ομοιόμορφα και το ψήνετε σε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρή. Μην το παραψήσετε γιατί θα “σφίξει”.
- Το ξεφουρνίζετε το αφήνετε για 3 λ να “σταθεί” και μετά το αναποδογυρίζετε σε σχάρα (δείτε βίντεο) όπου και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μετά το απολαμβάνετε ως έχει ή το γαρνίρετε με πραλίνα σε θερμοκρασία δωματίου, ή το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή κακάο ή με σαντιγί και ξηρούς καρπούς.