Καλοκαιρινή τούρτα με γιαούρτι

Υλικά συνταγής

   

  • Για τη βάση: 
  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 80 γραμμ. βούτυρο καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για την κρέμα:
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • 2 βανιλίνες
  • 2 μεγάλα φύλλα ζελατίνης των 10 γρ. το ένα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Θρυμματίζουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα σε ψίχουλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα και τα “ψιχουλιάζουμε” καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  2. Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ., και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια του και να κολλήσει στη φόρμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λ και τo αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 15 λ για να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 1 λ ή μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή πηχτή σαντιγί που να “στέκεται” και να κάνει πτυχές.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το γιαούρτι και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1 λ ή μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  5. Στύβουμε τις ζελατίνες, τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό και σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τελείως 1 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν τελείως. Τις αφήνουμε στην άκρη να χλιαρίνουν και μετά τις προσθέτουμε στη λευκή κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 1/2 λ.
  6. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο κρύο πλέον μπισκότο ισιώνουμε την επιφάνειά του και το βάζουμε στο ψυγείου για 3 ώρες περίπου ή μέχρι να “σφίξει” και “σταθεροποιηθεί” καλά. Μετά ξεφορμάρουμε το γλυκό μας, το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού.

Πηγή