Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 80 γραμμ. βούτυρο καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- Για την κρέμα:
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
- 2 βανιλίνες
- 2 μεγάλα φύλλα ζελατίνης των 10 γρ. το ένα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- Για το γαρνίρισμα:
- 1 φλ. ψιλοκομμένο περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού αρεσκείας σας
Εκτέλεση συνταγής
- Θρυμματίζουμε σε μπλέντερ τα μπισκότα σε ψίχουλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα και τα “ψιχουλιάζουμε” καλά μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
- Στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ., και με την ανάποδη του κουταλιού το πατάμε να ισιώσει η επιφάνεια του και να κολλήσει στη φόρμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λ και τo αφήνουμε να κρυώσει.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 15 λ για να φουσκώσει. Εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 1 λ ή μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή πηχτή σαντιγί που να “στέκεται” και να κάνει πτυχές.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και το γιαούρτι και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα ακόμη 1 λ ή μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Στύβουμε τις ζελατίνες, τις βάζουμε σε μπρίκι με 1 κ.σ. νερό και σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τελείως 1 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν τελείως. Τις αφήνουμε στην άκρη να χλιαρίνουν και μετά τις προσθέτουμε στη λευκή κρέμα και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για 1/2 λ.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο κρύο πλέον μπισκότο ισιώνουμε την επιφάνειά του και το βάζουμε στο ψυγείου για 3 ώρες περίπου ή μέχρι να “σφίξει” και “σταθεροποιηθεί” καλά. Μετά ξεφορμάρουμε το γλυκό μας, το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με περγαμόντο ή άλλο γλυκό κουταλιού.