Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα ωμά ανάλατα και χωρίς φλούδα
  • 60 ml νερό
  • 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το νερό τη ζάχαρη και προαιρετικά την κανέλα και τα ανακατεύετε καλά. Τοποθετείτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να πάρει μια βράση.
  2. Μόλις πάρει βράση το σιρόπι προσθέτετε τα αμύγδαλα ανακατεύοντας γρήγορα και ασταμάτητα. Θα παρατηρήσετε ότι η ζάχαρη αρχίζει να καραμελώνει αλλά εσείς θα συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει η ζάχαρη τελείως ρευστή και δεν φαίνονται πλέον κρύσταλλοι ζάχαρης. 
  3. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζετε τα καυτά αμύγδαλα με το σιρόπι τους στο στρωμένο με λαδόκολλα ταψί και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι χωρίζετε αμέσως τα αμύγδαλα το ένα από το άλλο όσο η ζάχαρη είναι ακόμα ρευστή. 
  4. Αφήνετε τα αμύγδαλα να κρυώσουν εντελώς και μετά τα κόβετε σε κομμάτια και τα σερβίρετε ολόκληρα ή τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια αν έτσι απαιτεί η συνταγή σας. Όπως και αν τα γευτείτε απλά απολαύστε τα!

Πηγή