Καριόκες με μπισκότο και καρύδια

Υλικά συνταγής

  • Για τη γέμιση:
  • 1 ¼ φλ. τσαγιού γάλα
  • 200 ml μαργαρίνη 
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. κακάο
  • 3 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ χοντρο-αλεσμένα (όχι σε σκόνη)
  • 250 γρ. καρύδια ή φουντούκια  χοντρο-κομένα στο multi ή σε γουδί
  • ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ 
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 750  γρ. κουβερτούρα
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί.
  2. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μαζί να ενωθούν.
  3. Τρίβουμε στο μπλέντερ τα Πτι-Μπέρ και τα καρύδια ή τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κακάο.
  4. Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε, προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.
  5. Σχηματίζουμε 3-4 μπαστούνια μεγέθους επιλογής μας, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν τουλάχιστον για 3 ώρες.
  6. Όταν κρυώσουν λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Φροντίζουμε το νερό που σιγοβράζει στη κατσαρολίτσα να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο, γιατί θα καεί η σοκολάτα.
  7. Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε κομμάτια μεγέθους που επιθυμούμε (μικρές φέτες 1 ή 1 1/2 εκ. ή λίγο πιο μεγάλες) και τις  βουτάμε μια-μια στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφού τα βουτήξουμε όλα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κουβερτούρα και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ή χωρίς.

Πηγή