Υλικά συνταγής
- Για τη γέμιση:
- 1 ¼ φλ. τσαγιού γάλα
- 200 ml μαργαρίνη
- 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κακάο
- 3 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ χοντρο-αλεσμένα (όχι σε σκόνη)
- 250 γρ. καρύδια ή φουντούκια χοντρο-κομένα στο multi ή σε γουδί
- ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 750 γρ. κουβερτούρα
- 4 κ.σ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί.
- Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το κακάο σε ένα μπολ μαζί να ενωθούν.
- Τρίβουμε στο μπλέντερ τα Πτι-Μπέρ και τα καρύδια ή τα φουντούκια και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κακάο.
- Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε, προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται.
- Σχηματίζουμε 3-4 μπαστούνια μεγέθους επιλογής μας, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν τουλάχιστον για 3 ώρες.
- Όταν κρυώσουν λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Φροντίζουμε το νερό που σιγοβράζει στη κατσαρολίτσα να μην ακουμπά το μπολ με τη σοκολάτα και το ελαιόλαδο, γιατί θα καεί η σοκολάτα.
- Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε κομμάτια μεγέθους που επιθυμούμε (μικρές φέτες 1 ή 1 1/2 εκ. ή λίγο πιο μεγάλες) και τις βουτάμε μια-μια στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφού τα βουτήξουμε όλα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κουβερτούρα και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ή χωρίς.