Κολοκυθόσουπα βελουτέ


Υλικά 1 κολοκύθα, περίπου 1,5-2 κιλά (κρατήστε τους σπόρους -φρυγανίστε τους σε στεγνό τηγάνι για το σερβίρισμα) 2 κ. σ. αλεσμένο κόλιανδρο 2 κ. σ. αλεσμένο κύμινο 1/2-1 κ. γλ. νιφάδες ή σκόνη τσίλι, συν μια πρέζα 3 κ. σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο Λίγο τζίντζερ, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 900 ml ζωμό λαχανικών 100 ml κρέμα γάλακτος ή creme fraiche, συν επιπλέον για το σερβίρισμα 1 κ. σ. ινδικό μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόψτε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους με ένα κουτάλι. Κόψτε σε σφήνες ή κομμάτια με τη φλούδα και ρίξτε τη σε ένα μπολ. Βάλτε το γκαράμ μασάλα και από 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο και κύμινο σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας λάδι και αλατοπιπερώστε. Περιχύστε την κολοκύθα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθεί με το καρυκευμένο λάδι. Μεταφέρετε σε ένα ταψί, απλώστε το ομοιόμορφα και ψήστε για 40- 45 λεπτά, μέχρι η κολοκύθα να είναι πολύ μαλακή όταν […]Πηγή