[*][*]

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. ροδάκινα (4-5 τεμάχια) [*]
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • ½ λεμονιού το χυμό και το ξύσμα
  • 3-4 κ.σ. κονιάκ

[*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τα ροδάκινα αφαιρώντας τις φλούδες, τα κόβετε στη μέση και πετάτε τα κουκούτσια. Αν τα ροδάκινα είναι μεγάλα τότε κόβετε τα μισά τους κομμάτια στα 2. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και σιγοβράζετε το σιρόπι για 5 λ περίπου ή μέχρι να δέσει ελαφρά. 
  3. Ρίχνετε στη κατσαρόλα τα ροδάκινα, τη σκεπάζετε και τα σιγοβράζετε για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα ροδάκινα χωρίς όμως να λιώσουν και να χάσουν το σχήμα τους. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε το κονιάκ. Κουνάτε τη κατσαρόλα να πάει παντού το κονιάκ και αφήνετε τη κομπόστα να κρυώσει. 

[*][*]Πηγή