Λεμονάτο ριζότο με σολομό


Υλικά 4 φιλέτα σολομού, καθαρισμένα 6 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο Αλάτι- πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση 1 μεγάλο πράσο, κομμένο σε φέτες 3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 300 γρ. ρύζι arborio 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί 2 κ. σ. βούτυρο 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα Ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 κ. σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί, περιχύστε τα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα. Μαγειρέψτε τον σολομό για 10 έως 12 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα να ψηθούν καλά, και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη. Εντωμεταξύ, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και, στη συνέχεια, προσθέστε το πράσο σε φέτες. Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε το πράσο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε το στην […]Πηγή