
Υλικά συνταγής
- 340 γρ. μαλακό τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 λεμονιού το ξύσμα
- 1 λεμονιού το χυμό
- 240 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- γάλα για να μουλιάσετε τα σαβαγιάρ
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα και το ανακατεύετε ζωηρά σε σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε τη βανιλίνη, το αλάτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνετε σε μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί που να στέκεται. Προσθέτετε τη σαντιγί στο μείγμα τυριού και ανακατεύετε με απαλές, κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Παίρνετε ένα ένα τα σαβαγιάρ και τα βουτάτε, σχεδόν στιγμιαία, σε γάλα, που έχετε τοποθετήσει σε μπολ, και τα στρώνετε στη βάση ενός ταψιού 25×15 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψετε καλά όλη τη βάση του ταψιού.
- Πάνω στα σαβαγιάρ απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα τυριού και τη στρώνετε ομοιόμορφα. Από πάνω τοποθετείτε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ βουτηγμένα σε γάλα και τα καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα τυριού. Ισιώνετε καλά με σπάτουλα την επιφάνεια του γλυκού σας και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σταθεροποιηθεί πριν το σερβίρετε.