
Υλικά συνταγής
- 3 κ.γ. κακάο σκόνη
- 1 πακέτο Μπισκότα τύπου Πτι Μπερ ολικής αλέσεως ή Πτι Μπερ με γεύση σοκολάτας
- 1 συσκευασία κρέμα στιγμής με άρωμα βανίλια
- 1 συσκευασία κρέμα στιγμής σοκολάτα
- 1 συσκευασία Garni
- γάλα όσο αναγράφεται στις πιο πάνω συσκευασίες
- τρούφα ή νιφάδες σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Φτιάχνετε μια μεγάλη κούπα ζεστό κακάο άγλυκο, χωρίς ζάχαρη, και το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, βουτάτε στιγμιαία (για να μην διαλυθούν) ένα-ένα τα μπισκότα στο κακάο και τα στρώνετε σε ένα μέτριο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Ετοιμάζετε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Απλώνετε την κρέμα βανίλιας πάνω από τα μπισκότα που έχετε ήδη στρώσει στο πυρέξ και μετά την καλύπτετε με άλλη μια στρώση μπισκότων που έχετε βουτήξει στο κακάο, όπως κάνατε και πριν.
- Στη συνέχεια, αδειάζετε από πάνω τη σοκολατένια κρέμα και την απλώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα. Τέλος, χτυπάτε το garni στο μίξερ, όπως αναγράφεται στη συσκευασία. Γαρνίρετε το γλυκό χρησιμοποιώντας ένα κορνέ και το πασπαλίζετε με τρούφα ή με νιφάδες σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου.