Μανταρίνια με σοκολάτα

Υλικά συνταγής

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 6 μανταρίνια κατά προτίμηση κλημεντίνες, χωρίς κουκούτσια
  • ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • ¼ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • λίγο χοντρό αλάτι για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί που να χωρά στο ψυγείο σας. Ξεφλουδίζετε τα μανταρίνια και τα χωρίζετε σε φετούλες. Λιώνετε πολύ καλά τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
  2. Αποσύρετε την λιωμένη σοκολάτα από τα μικροκύματα ή από τον μπεν μαρί και την ανακατεύετε καλά. Βουτάτε μια-μια τις φετούλες μανταρινιού μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και τις ακουμπάτε στη λαδόκολλα.
  3. Τις πασπαλίζετε με κανέλα, προαιρετικά με πιπέρι καγιέν και χοντρό αλάτι. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 10-12 λ μέχρι να σφίξει η σοκολάτα και μετά σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή