
Υλικά συνταγής
- 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 6 μανταρίνια κατά προτίμηση κλημεντίνες, χωρίς κουκούτσια
- ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- ¼ κ.γ. κανέλα σκόνη
- λίγο χοντρό αλάτι για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Απλώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί που να χωρά στο ψυγείο σας. Ξεφλουδίζετε τα μανταρίνια και τα χωρίζετε σε φετούλες. Λιώνετε πολύ καλά τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
- Αποσύρετε την λιωμένη σοκολάτα από τα μικροκύματα ή από τον μπεν μαρί και την ανακατεύετε καλά. Βουτάτε μια-μια τις φετούλες μανταρινιού μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και τις ακουμπάτε στη λαδόκολλα.
- Τις πασπαλίζετε με κανέλα, προαιρετικά με πιπέρι καγιέν και χοντρό αλάτι. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 10-12 λ μέχρι να σφίξει η σοκολάτα και μετά σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!