
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φράουλες (ώριμες αλλά όχι παραγινωμένες)
 - 730 γρ. ζάχαρη
 - 1 φλ. τσαγιού νερό
 - 1 λεμονιού το χυμό
 
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε και αφαιρείτε το πράσινο κοτσάνι με τα φυλλαράκια τους. Αν είναι μικρές τις αφήνετε όπως είναι, αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση ή στα τέσσερα.
 - Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να βράσει για 5 λ περίπου.
 - Ρίχνετε τις φράουλες στο σιρόπι και τις βράζετε για 5 λ μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους. Αφαιρείτε τον αφρό, που δημιουργείτε στην επιφάνεια του σιροπιού με τρυπητή κουτάλα.
 - Βγάζετε τις φράουλες και τις αφήνετε στην άκρη. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και αφήνετε το σιρόπι να πάρει πάλι 1-2 βράσεις ακόμη. Ξαναρίχνετε στη κατσαρόλα τις φράουλες και τις βράζετε για 5-6 λ ακόμα μέσα στο σιρόπι.
 - Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα, σκεπασμένη με πετσέτα κουζίνας, για 12 ώρες τουλάχιστον μέχρι να κρυώσει καλά.
 - Σημείωση: Μπορείτε να κρατήσετε τη μαρμελάδα σας για μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρώντας τη σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο σας. (Δείτε πως θα αποστειρώσετε τα βάζα σας εδώ).