Υλικά συνταγής
- 350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. βούτυρο πρόβειο από βάζο (γεμάτες κουταλιές) λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- 12 ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα για την επιφάνεια
- Για το σιρόπι:
- 600 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή πρόβειο
- 1 λεμονιού ο χυμός και λίγο από το ξύσμα του
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων βάσης 30 x 20 εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα είδη είδη σιμιγδαλιού, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα ανακατεύετε πολύ καλά με το χέρι μέχρι να έχετε ένα μαλακό μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα στο πυρίμαχο ταψί, το στρώνετε με το χέρι σας και το χαράσετε σε 12 τετράγωνα κομμάτια. Τοποθετείτε ένα ολόκληρο αμύγδαλο στο κέντρο κάθε κομματιού και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο, στο πιο χαμηλό ράφι, για 1 ώρα. Το αφαιρείτε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε για 2 λ από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Περιχύνετε το γλυκό με το σιρόπι και το αφήνετε στην άκρη για 5-6 ώρες μέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.