Μπισκοτάκια με κακάο με 4 υλικά πανεύκολα (Video)

Υλικά συνταγής

  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κομματάκια
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ όλα τα υλικά της συνταγής (αλεύρι, βούτυρο, ζάχαρη και κακάο) και τα χτυπάτε με το “φτερό” του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε μια ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου. Πλάθετε με τα χέρια σας τη ζύμη σε σχήμα μπάλας τη καλύπτετε καλά με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λ.
  2. Στη συνέχεια τη βγάζετε από το ψυγείο, αφαιρείτε τη μεμβράνη και κόβετε τη ζύμη, σταυρωτά, σε 4 ίσα μέρη. Πλάθετε με τα χέρια σας το κάθε μέρος ζύμης σε ρολό, (βλέπε διαδικασία στο βίντεο) και μετά κόβετε το κάθε “ρολό” σε περίπου 9-10 μικρές φέτες ζύμης φροντίζοντας οι “φέτες” να είναι το δυνατόν του ιδίου πάχους για να ψηθούν ομοιόμορφα.
  3. Συνεχίζετε τη ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη. Μετά στρώνετε το ταψί του φούρνου σας με χαρτί ψησίματος, απλώνετε επάνω τις “φετούλες” ζύμης και τις ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 12-15 λ. (ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το φούρνο σας).

Πηγή