Υλικά συνταγής

  • 225 γρ. βούτυρο αγελάδος (ή αν προτιμάτε ½ μαργαρίνη + ½ βούτυρο), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. (1/2 φλ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη + επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γρ. (1¾ φλ. τσαγιού) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
  • 30 γρ. (¼ φλ. τσαγιού) κορν φλάουρ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ρίχνετε το καλά μαλακωμένο βούτυρο και το ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και με το χέρι για περίπου 1 λ ή μέχρι να ενσωματωθούν. 
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν. Η ζύμη θα είναι σκληρή σε αυτό το στάδιο. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι να γίνει λεία. 
  3. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα “μπάλας” και μετά την πιέζετε ελαφρώς με τα χέρια σας προς τα κάτω για να απλωθεί ελαφρώς. Στη συνέχεια αλευρώνετε με ελάχιστο αλεύρι τη ζύμη και με την βοήθεια ενός πλάστη την “ανοίγετε” ομοιόμορφα σε πάχος 1 εκ. 
  4. Κόβετε τη ζύμη με τα κουπάτ σε σχήμα δέντρων και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν κάθε φορά που κόβετε με το κουπάτ τα ξαναζυμώνετε και κόβετε σε δεντράκια για να εξαντλήσετε όλη τη ζύμη. 
  5. Μεταφέρετε το ταψί με τα μπισκοτάκια σας μέσα στο ψυγείο όπου τα αφήνετε από 2 έως και 24 ώρες πριν τα ψήσετε. Όταν θα είστε έτοιμοι να τα ψήσετε προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς, τα βγάζετε από το ψυγείο και τα ψήνετε για 12-16 λ ή μέχρι να αρχίσουν να χρυσίζουν στις άκρες τους, ανάλογα με το μέγεθός τους!
  6. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε το ταψί πάνω σε σχάρα μέχρι να ξεπαγώσουν τελείως. Τα πασπαλίζετε το ζάχαρη άχνη και τα απολαμβάνετε.🎄

Πηγή