Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 1 μικρό πακέτο μπισκότα Μιράντα
- Για τη κρέμα:
- 4 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
- 2 βανίλιες
- Για το ζελέ και το γαρνίρισμα:
- 2 φακελάκια ζελέ με γεύση κεράσι
- 1/2 κιλό κεράσια φρέσκα χωρίς κουκούτσι
- 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Σε ένα μέτριο πυρέξ στρώνετε τα μπισκότα πτι μπερ, στριμωγμένα το ένα δίπλα στον άλλο, ώστε να μην αφήσετε κενά.
- Για τη κρέμα: Σε ένα μπολ τοποθετείτε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο και τα χτυπάτε πολύ καλά με σύρμα ή με το μιξερ, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Το αφήνετε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια. Λίγο πριν έλθει το γάλα σε σημείο βρασμού το ρίχνετε σταδιακά στο μπολ με το μείγμα αυγού ανακατεύοντας ζωηρά, διαρκώς μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρετε όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και το βράζετε, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 4-5 λ ή μέχρι να πήξει καλά.
- Ρίχνετε τη κρέμα στο πυρέξ πάνω από τα μπισκότα, σκεπάζετε με μεμβράνη τη κρέμα, φροντίζοντας να ακουμπάει στην επιφάνειά της και βάζετε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ώρα ή μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Για το ζελέ και γαρνίρισμα: Μόλις κρυώσει τη κρέμα ετοιμάζετε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε στον έτοιμο ζελέ τα φρέσκα κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους, κομμένα στα δύο και περιχύνετε το γλυκό. Το βάζετε στο ψυγείο και μόλις αρχίζει να πήζει ελαφρώς (μετά από 30 λ περίπου) πασπαλίζετε την επιφάνειά του με τα φιλέ αμυγδάλου. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει πολύ καλά.