Υλικά συνταγής
- Για τη κρέμα
- 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
- 400 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 συσκευασία (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 3 κρόκους αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανιλίνες
- 1 λεμονιού το ξύσμα
- 400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά, παγωμένη
- Για τα μπισκότα
- 2 πακέτα γεμιστά μπισκότα με άρωμα λεμονιού
- 100 ml γάλα για τα μπισκότα [*]
Εκτέλεση συνταγής
- Για την κρέμα: Σε ένα ρηχό μπολ βάζετε λίγο κρύο νερό ρίχνετε και τη ζελατίνη και ανακατεύετε να διαλυθεί. Μετά την αφήνετε να σταθεί για 5 λ πριν προχωρήσετε στη συνταγή για να απορροφήσει το νερό και να φουσκώνει σε μέγεθος.
- Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρολίτσα ρίχνετε το γάλα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τους κρόκους και τα ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να φτάσει το μείγμα σε θερμοκρασία 60 βαθμών ή για 6 λ περίπου για να παστεριωθούν τα αυγά.
- Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά ρίχνετε μέσα τη ζελατίνη, τις βανιλίνες και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τη κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Με μια σπάτουλα αρχίζετε να ρίχνετε τη κρύα κρέμα μέσα στο μπολ με τη σαντιγί συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματώνεται πλήρως η κρέμα μετά από κάθε προσθήκη.
- Για τα μπισκότα: Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα, μαζί με τη κρέμα γέμισης. Ρίχνετε λίγα περισσότερα από τα μισά μπισκότα στη βάση ενός πυρέξ 35×23 εκ. προσθέτετε το γάλα, τα ανακατεύετε και τα στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του πυρέξ.
- Με μια σπάτουλα μεταφέρετε την έτοιμη κρέμα πάνω από τα μπισκότα και μετά την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω πασπαλίζετε τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα και βάζετε το γλυκό σας για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρετε προαιρετικά διακοσμείτε το γλυκό σας με κορνέ ζαχαροπλαστικής με λίγη από την κρέμα που έχετε προνοήσει να κρατήσετε στην άκρη. Καλή σας απόλαυση!