Μπισκοτογλυκό πραλίνας ψυγείου με 3 υλικά σε 5 λ (Video)

[*][*]

Υλικά συνταγής

  • 400 γρ. μπισκότα Κακάο [*]
  • 140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού, καλά μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • σκόνη κακάο, ή ζάχαρη άχνη ή και τα δύο για επικάλυψη (προαιρετικά)

[*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε τα μπισκότα σε μούλτι ή μπλέντερ και τα πολτοποιείτε σε σκόνη. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε και το γιαούρτι και με την βοήθεια ενός κουταλιού τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλας στη βάση μια φόρμας με αποσπώμενη βάση 18 εκ. και την “κλείνετε” με τα τοιχώματα αφήνοντας την λαδόκολλα να προεξέχει περιμετρικά. Ρίχνετε μέσα το μισό μείγμα μπισκότου και με την ανάποδη ενός κουταλιού και με τα χέρια σας στρώνετε παντού το μείγμα πιέζοντάς το προς τα κάτω για να έχετε ένα συμπαγές μείγμα. 
  3. Στη συνέχεια ανοίγετε τα τοιχώματα της φόρμας και με την βοήθεια της λαδόκολλας μεταφέρετε στο ψυγείο τη συμπαγή βάση μπισκότου. Στη βάση της φόρμας τοποθετείτε άλλο κομμάτι λαδόκολλας και την κλείνετε. Ρίχνετε μέσα το υπόλοιπο μείγμα μπισκότου και το πιέζετε και αυτό (όπως αναφέρεται πιο πάνω) ώστε να είναι συμπαγές. (Δείτε τη διαδικασία στο βίντεο).
  4. Μετά αδειάζετε μέσα στη φόρμα, στο κέντρο της μπισκοτένιας βάσης την πραλίνα φουντουκιού και την απλώνετε ομοιόμορφα αφήνοντας ½-1 εκ. κενό από τις άκρες περιμετρικά. Βγάζετε από ψυγείο το δίσκο μείγματος μπισκότου και με την βοήθεια της λαδόκολλάς το αναποδογυρίζετε στη φόρμα. πάνω στην πραλίνα. 
  5. Με το δάκτυλό σας πιέζετε περιμετρικά τις άκρες του επάνω δίσκου προς τα κάτω για να ενωθεί με τον κάτω δίσκο μπισκότου. (θα δείτε αναλυτικά στο βίντεο). Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείου για 10-15 λ να σφίξει και μετά το ξεφορμάρετε και το απολαμβάνετε ως έχει ή προαιρετικά το πασπαλίζετε με κακάο ή ζάχαρη άχνη ή και τα δύο. Καλή σας απόλαυση!

[*][*]Πηγή