Μπισκοτογλυκό ψυγείου με καρύδια και ινδοκάρυδο

Υλικά συνταγής

  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
  • 1 ποτήρι καρύδια
  • 1 ποτήρι ινδοκάρυδο
  • 1½ ποτήρι ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 ποτήρι γάλα εβαπορέ
  • 1-2 σακουλάκια τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αλέθετε τα μπισκότα στο μούλτι, σε δόσεις γιατί δεν χωράνε όλα μαζί, και τα αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοτρίβετε και τα καρύδια στο μούλτι και τα αδειάζετε και αυτά στο μπολ με τα μπισκότα. Προσθέτετε το ινδοκάρυδο, τη ζάχαρη και το κακάο και ανακατεύετε καλά. 
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα εβαπορέ και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα πλήρως ομογενοποιημένο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα της αρεσκείας σας.
  3. Καλύπτετε την επιφάνειά του με τρούφα και την πιέζετε λίγο προς τα κάτω, ώστε να κολλήσει πάνω στο κέικ. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 ώρα, μετά το ξεφορμάρετε προσεκτικά πάνω σε πιατέλα και το αφήνετε να σταθεί εκτός ψυγείου για 10-15 λ. 
  4. Στη συνέχεια το καλύπτετε σε όλη την επιφάνειά του με την τρούφα την οποία “κολλάτε” προσεκτικά με τα χέρια σας. Το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή