Μπισκοτογλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ

Υλικά συνταγής

 • 6 κ.σ. Άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια (τη σκόνη για τη κρέμα)
 • 1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες + 4 κ.σ. για άλειμμα των μπισκότων
 • 4 κ.σ. ζάχαρη
 • 1 πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ (225 γρ.)
 • 2 φακελάκια σκόνη για ζελέ φράουλα (π.χ. φρουί ζελέ Γιώτης – διπλό οικογενειακό μέγεθος)

Εκτέλεση συνταγής

 1. Ξεκινάτε τη παρασκευή της κρέμας Άνθος Αραβοσίτου ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, με τη διαφορά ότι θα χρησιμοποιήσετε 1 λίτρο γάλα και 4 κ.σ. ζάχαρη αντί για τις ποσότητες που αναφέρονται στη συσκευασία. 
 2. Μόλις πήξει η κρέμα την αποσύρετε από τη φωτιά και τη μεταφέρετε σε ένα μπολ. Την αφήνετε να σταθεί για 1-2 λ και στη συνέχεια τη καλύπτετε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της. Την αφήνετε στην άκρη μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. 
 3. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τους ζελέδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τους αφήνετε στην άκρη μέχρι να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τους βάζετε στο ψυγείο. 
 4. Παίρνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί με διάσταση βάσης 35×25 εκ. ή σε ένα τετράγωνο 30×30 εκ. και τοποθετείτε στη βάση τους 1 στρώση μπισκότων, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά. Αλείφετε τα μπισκότα με λίγο γάλα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. 
 5. Από πάνω βάζετε μια δεύτερη στρώση μπισκότων και τα αλείφετε με το υπόλοιποι γάλα. Απλώνετε τη κρέμα πάνω από τα μπισκότα, ισιώνετε με μια μαρίζ την επιφάνειά της και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για ½ ώρα περίπου. 
 6. Μόλις αρχίζει να πήζει το ζελέ (μην το αφήσετε να σταθεροποιηθεί) το στρώνετε προσεκτικά πάνω από τη κρέμα. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. Το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή