Μπισκοτογλυκό ψυγείου με cheesecake και γκανάς σοκολάτας

[*][*]

Υλικά συνταγής

  • Για τη στρώση cheesecake σοκολάτας
  • 250 γρ. μαλακό τυρί κρέμα 
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • ½ φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • Για τη στρώση γκανάς σοκολάτας
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • Για την στρώση σαντιγί
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • mini σταγόνες σοκολάτας για το γαρνίρισμα
  • Για την στρώση μπισκότων
  • 600 γρ. (1 πακέτα των 200 γρ.) γεμιστά μπισκότα σοκολάτας, όσα απαιτηθούν για να καλυφθούν και τα κενά της στρώσης [*]

[*]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη στρώση cheesecake: Ρίχνετε όλα τα υλικά για την στρώση cheesecake και τα χτυπάτε με το μίξερ αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να το χρειαστείτε.
  2. Για τη γκανάς σοκολάτας: Ρίχνετε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και την κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο μπολ και την βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων και την ανακατεύετε κάθε 20 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ενναλακτικά μπορείτε να την λιώσετε και ομογενοποιήσετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συχνά πάνω από νερό που πρέπει να σιγοβράζει και να μην ακουμπά το μπολ με το μείγμα σοκολάτας. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε την γκανάς στην άκρη μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς.
  4. Σημείωση: Σε περίπτωση που θέλετε να μαλακώσετε τη γκανάς όταν θα την απλώσετε στο γλυκό σας την ξαναβάζετε στα μικροκύματα και την ανακατεύετε, με μια μεγάλη σπάτουλα, ανά 10 δευτερόλεπτα μέχρι να πετύχετε την σωστή σύσταση υφής.
  5. Για την σαντιγί: Σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ ρίχνετε την κρύα κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να κάνει πτυχές και να “στέκεται”. Μην την παραχτυπήσετε γιατί θα χαλάσει η υφή της.
  6. Για τις στρώση μπισκότων και συναρμολόγηση: Παίρνετε ένα πυρίμαχο σκεύος/ταψί 20×30 εκ. και τοποθετείτε στη βάση του μια στρώση μπισκότων, φροντίζοντας να καλύψετε όλη τη βάση σπάζοντας μερικά μπισκότα για να καλύψετε τα κενά. Ρίχνετε από πάνω την μισή γκανάς σοκολάτας, την απλώνετε ομοιόμορφα και την βάζετε στο ψυγείο για 20 λ να κρυώσει.
  7. Στη συνέχεια ρίχνετε πάνω από την γκανάς όλο το σοκολατένιο cheesecake και το απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια, με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού. Από πάνω τοποθετείτε άλλη μια στρώση μπισκότων, καλύπτοντας και πάλι τα κενά με σπασμένα μπισκότα.
  8. Συνεχίζετε καλύπτοντας τα μπισκότα με την υπόλοιπη γκανάς σοκολάτας απλώνοντάς την ομοιόμορφα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για άλλα 20 λ να κρυώσει και σταθεροποιηθεί. Τελειώνετε καλύπτοντας το γλυκό με την σαντιγί και από πάνω πασπαλίζετε με τις mini σταγόνες σοκολάτας.

[*][*]Πηγή