Μπισκοτοζελέ light με 5 μόνο υλικά

Υλικά συνταγής

  • 2 φάκελοι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 2/3 πακέτου μπισκότα Πτι Μπερ ολικής άλεσης
  • 2 φάκελοι Άνθος Αραβοσίτου βανίλια
  • ζάχαρη όση αναγράφεται στη συσκευασία του Άνθος Αραβοσίτου ή όση θέλετε
  • 1.300 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεκινάτε φτιάχνοντας πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και το βάζετε στο ψυγείο.
  2. Εν τω μεταξύ, μέσα σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ, ταψί ή άλλο σκεύος επιλογής σας τοποθετείτε τα μπισκότα σας το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήσετε κενά ανάμεσά τους, ώστε να σχηματίζουν μια βάση χωρίς κενά.
  3. Ετοιμάζετε την κρέμα Άνθος Αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και όπως είναι ζεστή, την απλώνετε πάνω από τα μπισκότα. Περιμένετε για περίπου 30 λ ώστε να κρυώσει ελαφρώς η κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου, και απλώνετε από πάνω της το ζελέ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.
  4. Σημείωση: Στο σημείο που θα απλώσετε το ζελέ πάνω στην κρέμα χρειάζεται προσοχή. Το ζελέ δεν θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί εντελώς γιατί δεν θα απλώνεται πάνω στο γλυκό, αλλά ούτε και να είναι πολύ υγρό γιατί θα τρέξει στη βάση του πυρέξ και δεν θα σταθεί στην επιφάνεια. Θα πρέπει να το ρίξετε μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται. Αν δεν το προλάβετε και έχει πήξει πολύ, το βράζετε με λίγο νερό και περιμένετε να κρυώσει όσο πρέπει για να το απλώσετε.

Πηγή