Υλικά συνταγής

  • 225 γρ. ταχίνι
  • 135 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 125 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. αμύγδαλα λευκά, ψιλοτριμμένα στο μούλτι σε σκόνη
  • 2 1/2  κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 22 ολόκληρα αμύγδαλα λευκά για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνετε με λαδόκολλα 2 μεγάλα ταψιά.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα, το ταχίνι, τη ζάχαρη, το χυμό και το κονιάκ για 5 λ περίπου. Προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα, τα ψιλοτριμμένα αμύγδαλα  και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  3. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και δουλεύετε τη ζύμη με τα χέρι, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλίτσες με μέγεθος περίπου καρυδιού, τις οποίες τοποθετείτε στα ταψιά. Τις πιέζετε με το κάτω μέρος ενός ποτηριού ώστε να γίνουν επίπεδες.
  4. Προαιρετικά τοποθετείτε στο κέντρο κάθε μπισκότου 1 ολόκληρο αμύγδαλο και τα ψήνετε  στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ περίπου, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. 

Πηγή